over mij

en de weg die ik tot nu toe heb afgelegd

Hoi! Mijn naam is Eva Kam (1986). In mijn leven heb ik verschillende paden bewandeld die mij hebben gebracht tot waar ik nu ben.

Als twintiger rondde ik mijn studies Rechten en Communicatie Wetenschappen af. Niet helemaal wetende wie ik was en wat ik wilde in het leven, begon ik aan mijn eerste 'echte' baan als projectcoördinatior bij Stichting Move. Daarnaast werkte ik als gezondheids-en bewegings coach bij bbbhealthboutique. Een aantal jaren later volgde ik de Eerste graad lerarenopleiding tot docent maatschappijleer.

Door een relatiecrisis in 2015 belandde ik in een persoonlijk onderzoek. Ik ging mijzelf vragen stellen als ‘wie ben ik eigenlijk’, ‘wat voor leven wil ik leiden’ en ‘wat vind ik echt belangrijk in het leven?’ Op zoek naar antwoorden ging ik mij verdiepen in het boeddhisme en meditatie. Ik volgde o.a. bij Jan Geurtz en bij het Nyingma Centrum in Amsterdam verschillende meditatiecursussen en al zoekende kwam ik ook bij het Centrum voor Mindfulness terecht waar ik een 8-weekse MBSR training heb gevolgd.

In de periode dat ik lesgaf op de middelbare school zag ik jongeren worstelen met hun emoties, stress, onzekerheden en de druk om te presteren, zowel op school als in hun sociale leven. Ik herkende mijzelf in deze jongeren en vroeg mij af waarom er niet iets was voor al deze jongeren om hen hierin te ondersteunen en te begeleiden? Doordat ik toen zelf veel bezig was met mindfulness en meditatie, ging ik mij verdiepen in mindfulness voor jongeren. Zo kwam ik bij het Centrum voor Mindfulness terecht waar ik de .b trainersopleiding heb gevolgd: een mindfulness training voor jongeren in het Voortgezet Onderwijs. Sinds 2017 geef ik met veel plezier de .b mindfulness training op verschillende scholen.

Sinds 2019 geef ik de 8-weekse MBSR training voor volwassenen. Na deze training zelf in 2015 te hebben gevolgd, werd het mijn droom om deze waardevolle training ook te kunnen geven om zo anderen te ondersteunen zich weer thuis te voelen bij zichzelf.

Wat heb ik zelf geleerd van de 8- weekse MBSR training? Door de 8-weekse MBSR training ben ik mijzelf beter gaan leren kennen. En doordat ik mijzelf beter heb leren kennen, ben ik vervolgens keuzes gaan maken in  mijn leven die echt bij mij passen en ben ik hierdoor steeds meer in lijn gaan leven met mijn kernwaardes. Ook heb ik nu beter inzicht in de relatie tussen mijn geest en mijn lichaam, heb ik mijn grenzen leren kennen en (descructieve) patronen leren inzien.  Daarnaast ben ik op een andere manier naar mijzelf gaan kijken, namelijk met een vriendelijke oordeelvrije blik. Op deze manier ben ik mij ook op een andere manier gaan verhouden tot de wereld om mij heen.

Het nog dagelijks beoefenen van mindfulness en meditatie geven mij rust en (zelf)vertrouwen. De kracht van mindfulness en meditatie gun ik iedereen en geef ik dan ook met veel liefde door.

visie

Mijn visie is dat mindfulness en meditatie bijdragen aan de kwaliteit van ieders leven, jong of oud, en zo bijdragen aan een gezonde en gelukkige samenleving. Een betere wereld begint bij jezelf. Als jijzelf gelukkig bent, jezelf goed kent, en emotioneel goed voor jezelf kunt zorgen, dan heb je ook de ruimte om zorg te dragen voor de ander en een goed mens te zijn voor de wereld om je heen.

missie

Mijn missie is om mindfulness en meditatie voor iedereen toegankelijk te maken, te beginnen bij leerlingen in het onderwijssysteem. Op deze manier krijgen jongeren ondersteuning bij hun sociaal emotionele ontwikkeling. Maar na de middelbare school begint het leven pas echt, met alle hobbels die daarbij horen. Daarom wil ik ook volwassenen ondersteuning bieden in hun leven middels mindfulness en meditatie.

Wie is eva kam?

Naast dat ik enorm veel plezier heb in mijn werk, houd ik ook van wandelen en klimmen in de bergen. Vandaar dat je de bergen ook veel terugziet op mijn website. Ik heb er zelfs een blog aan gewijd! Daarnaast word ik heel gelukkig van mijn oude Mercedes 508D bus, Eddie genaamd. Ook daar heb ik een blog over geschreven. Er zijn nog veel meer dingen waar ik gelukkig van word en die mij bezig houden. Ik werk als vrijwilliger bij de Luisterlijn en Stichting de Ster, houd enorm van dansen en speel sinds kort mondharmonica.

Kennis maken?

Leuk! Ik sta altijd open voor een vrijblijvend gesprek. Neem daarom gerust contact met mij op. 

"Eva is enthousiast en gedreven."

Deelnemer MBSR training

"Een warme én professionele samenwerking."

Docent ROC Amsterdam

Stijlelement bruine bergen Stijlelement bruine bergen
Stijlelement bruine bergen Stijlelement bruine bergen

Neem vrijblijvend contact met mij op:

Eva Kam
mindfulness en meditatie

Derde Kostverlorenkade 1H
1054 TN Amsterdam

+31(0) 6 23 90 92 99
info@evakam.nl

KvK: 71764178

BTW-ID: NL002047794B24