over mij

en de weg die ik tot nu toe heb afgelegd

Mijn naam is Eva Kam (1986). Ik ben docent Maatschappijleer. Daarnaast geef ik mindfulness training in het voortgezet onderwijs en aan volwassenen. In 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met meditatie en mindfulness. Door een relatiecrisis belandde ik in een persoonlijk onderzoek. Ik ging mijzelf vragen stellen als ‘wie ben ik eigenlijk’, ‘wat voor leven wil ik leiden’ en ‘wat vind ik echt belangrijk?’ Op zoek naar antwoorden ben ik mij gaan verdiepen in het boeddhisme en meditatie. Ik heb o.a. bij Jan Geurtz en bij het Nyingma Centrum in Amsterdam meditatiecursussen gevolgd. Al zoekende kwam ik ook bij het Centrum voor Mindfulness terecht waar ik een 8-weekse MBSR training heb gevolgd.

Als docent op de middelbare school zag ik jongeren worstelen met hun emoties, stress, onzekerheden en de druk om te presteren, zowel op school als in hun sociale leven. Ik herkende mijzelf in hen en vroeg mij af waarom er niet iets is voor al deze jongeren om hen hierbij te ondersteunen en te begeleiden? Zodoende ben ik mij gaan verdiepen in mindfulness voor jongeren en kwam ik bij het Centrum voor Mindfulness terecht waar ik de .b trainersopleiding heb gevolgd.

Sinds 2019 geef ik ook de 8-weekse MBSR training voor volwassenen. In 2016 heb ik de training zelf gevolgd en ervaren wat een ongelofelijk krachtige training dit is. Het gaf mij nieuwe inzichten over mijzelf, maar het gaf mij ook rust en ik leerde hoe ik mij op een andere manier tot de wereld om mij heen kon verhouden. Deze ervaring gun ik iedereen en geef ik met veel liefde door, zowel aan jongeren als volwassenen.

visie

Mijn visie is dat mindfulness en meditatie bijdragen aan de kwaliteit van ieders leven, jong of oud, en zo bijdragen aan een gezonde en gelukkige samenleving. Een betere wereld begint bij jezelf. Als jijzelf gelukkig bent, jezelf goed kent, en emotioneel goed voor jezelf kunt zorgen, dan heb je ook de ruimte om zorg te dragen voor de ander en een goed mens te zijn voor de wereld om je heen.

missie

Mijn missie is om mindfulness en meditatie voor iedereen toegankelijk te maken, te beginnen bij leerlingen in het onderwijssysteem. Op deze manier krijgen jongeren ondersteuning bij hun sociaal emotionele ontwikkeling. Maar na de middelbare school begint het leven pas echt, met alle hobbels die daarbij horen. Daarom wil ik ook volwassenen ondersteuning bieden in hun leven middels mindfulness en meditatie.

Wie is eva kam?

Naast dat ik enorm veel plezier heb in mijn werk, houd ik ook van wandelen en klimmen in de bergen. Vandaar dat je de bergen ook veel terugziet op mijn website. Ik heb er zelfs een blog aan gewijd! Daarnaast word ik heel gelukkig van mijn 33 jaar oude bus, Eddie genaamd. Ook daar heb ik een blog over geschreven. Er zijn nog veel meer dingen waar ik gelukkig van word en die mij bezig houden. Ik werk als vrijwilliger bij de Luisterlijn en Stichting de Ster, houd enorm van dansen en speel sinds kort mondharmonica.

Portret foto Eva Kam

Kennis maken?

Leuk! Ik sta altijd open voor een vrijblijvend gesprek. Neem daarom gerust contact met mij op. 

"Eva is enthousiast en gedreven."

Deelnemer MBSR training

"Een warme én professionele samenwerking."

Docent ROC Amsterdam

Stijlelement bruine bergen Stijlelement bruine bergen
Stijlelement bruine bergen Stijlelement bruine bergen

Neem vrijblijvend contact met mij op:

Versturen

Eva Kam
mindfulness en meditatie

Derde Kostverlorenkade 1H
1054 TN Amsterdam

+31(0) 6 23 90 92 99
info@evakam.nl

KvK: 71764178

BTW-ID: NL002047794B24