13 jun 2018 | 2 min lezen                                                                                 

Dance, dance, dance                               

Dansen, wat is dat fijn! We moeten veel vaker, waar dan ook, lekker dansen!

Dance

Foto: tinybuddha.com 

Voor mij is dansen een enorm fijne uitlaatklep. Ik weet nog hoe ik als jong meisje uren in mijn kamer voor de spiegel kon dansen. Uiteraard mocht niemand dit zien of weten...De deur was dan ook altijd dicht, de muziek vol aan, alleen vergat ik de gordijnen wel eens dicht te doen...niet handig, aangezien mijn kamer aan de kant van de weg zat!

| "ik weet nog hoe ik als jong meisje uren in mijn kamer voor de spiegel kon dansen.”

Op een dag kwam ik op school en vroeg een klasgenoot, die vaak langs mijn huis fietste, aan mij; 'waarom stond jij in je kamer te dansen???'. Wat voelde ik mij betrapt! Gevoel van schaamte en door de grond willen zakken namen bezit van mij. Hoe wist hij dit?! Toen ik weer thuis kwam en veilig in mijn kamer zat, begreep ik hoe mijn klasgenoot van mijn 'dansgeheim' kon weten: de gordijnen! Ik was de gordijnen vergeten dicht te doen! Vanaf toen gingen altijd eerst de gordijnen dicht en dan pas de muziek aan. 

Je schamen omdat je danst?
 
Nu, jaren later, schaam ik mij gelukkig niet meer als ik dans. In tegendeel, iedereen mag naar mij kijken wanneer ik als een idioot op muziek sta te springen en dansen. Het kan me gelukkig niets meer schelen wat mensen dan eventueel van mij denken of vinden. Want waarom zou je je schamen als je danst? Het is eigenlijk zo'n natuurlijke beweging voor ons lichaam en het is zó fijn! En het leuke is dat je door te dansen ook andere mensen uitnodigt om zich ook zo vrij te mogen voelen om gewoon lekker te dansen. Dus bij deze wil ik je heel graag uitnodigen om zoveel en zo vaak als je kan te dansen!

| “iedereen mag naar mij kijken wanneer ik als een idioot op muziek sta te springen en dansen.”

Dans jij ook wel eens voor de spiegel of heb jij ook iets wat je heel graag doet, maar waar jij je eigenlijk stiekem voor schaamt? En waarom schaam je je daar eigenlijk voor?

 laat een opmerking achter 

over mij

Benieuwd naar mijn visie, missie en naar wat ik voor jou kan betekenen? 

Lees verder

meditatie

Meditatie is een eeuwenoude techniek om jezelf beter te leren kennen. Krijg meer rust, kalmte en helderheid.

Meer weten?

agenda

Houd de agenda in de gaten om op de hoogte te blijven van de volwassen mindfulness trainingen en losse meditatie sessies.

Naar agenda

Neem vrijblijvend contact met mij op:

Eva Kam
mindfulness en meditatie

Derde Kostverlorenkade 1H
1054 TN Amsterdam

+31(0) 6 23 90 92 99
info@evakam.nl

KvK: 71764178

BTW-ID: NL002047794B24