13 jun 2018 | 2 min lezen                                                                                 

Time for a change...                                

Waarom leven in een bus mijn leven veranderde.

Bus Eddie

Bus Eddie!

Het mooie aan het leven is dat je mensen ontmoet die je inspireren. Voor mij waren dit (nu hele dierbare vrienden) Anne en Jeroen die ik in de zomer van 2015 heb mogen ontmoeten. Zij zijn voor mij een enorme bron van inspiratie geweest om de stap te maken naar het leven in een bus.

Leven in een bus?! Ja, leven in een bus, in een Mercedes 508D uit 1986 welteverstaan. Een oude Duitse ambulance genaamd Eddie. Toen ik Eddie kocht had ie twee prachtige adelaren op beide zijkanten die mij aan de film Eddie de Eagle deden denken. Vandaar de naam...Inmiddels zijn Eddie en ik bijna drie jaar samen, en wow wat is Eddie voor mij een enorme leermeester!

| "Eddie is voor mij een enorme leermeester!”                 

Door Eddie heb ik mijn hart kunnen volgen om buiten in de natuur te gaan wonen. Wat een verademing na het leven in de stad. Daarnaast ben ik mij door het leven in Eddie gaan beseffen hoe weinig ik eigenlijk nodig heb (met name spullen) en hoe gelukkig ik ben met weinig. Maar ook heeft het leven in mijn bus mij uitgedaagd om hulp te vragen waneer ik iets niet wist. Want ik kan je vertellen, ik wist he-le-maal niks van oude bussen! 

Ik kan mij de ochtend dat ik Eddie bij de oude eigenaren op ging halen nog zo goed herinneren: ik was zó zenuwachtig! Ik zou zometeen gewoon in een bus van 3,5 ton rijden! Mijn zus Coralie belde mij die ochtend om te vragen hoe het met me ging. Dat was precies wat ik nodig had want ik moest toen even heel hard huilen van de spanning. 

Maar toen ik Eddie eenmaal had opgehaald en erin reed...Wow wat een gevoel! Dit voelde zo goed! Sindsdien heb ik al veel mogen meemaken met Eddie; stilstaan op de autobahn in Duitsland, Eddie helemaal strippen en van een nieuwe kleur voorzien, nieuwe mensen ontmoet die net zo gefascineerd zijn door deze bussen als ik. Ja, het leven in een bus heeft mijn leven veranderd.

Wie hebben jou in je leven geïnspireerd? En heb je hierdoor keuzes gemaakt die je anders misschien niet zou hebben gemaakt?

 laat een opmerking achter 

over mij

Benieuwd naar mijn visie, missie en naar wat ik voor jou kan betekenen? 

Lees verder

meditatie

Meditatie is een eeuwenoude techniek om jezelf beter te leren kennen. Krijg meer rust, kalmte en helderheid.

Meer weten?

agenda

Houd de agenda in de gaten om op de hoogte te blijven van de volwassen mindfulness trainingen en losse meditatie sessies.

Naar agenda

Neem vrijblijvend contact met mij op:

Eva Kam
mindfulness en meditatie

Derde Kostverlorenkade 1H
1054 TN Amsterdam

+31(0) 6 23 90 92 99
info@evakam.nl

KvK: 71764178

BTW-ID: NL002047794B24