13 jun 2018 | 2 min lezen                                                                                 

Mountains, mountains, mountains...        

Waarom bergen voor mij essentieel zijn.

 De Mont Blanc in zicht op 10 september 2012 rond 8u 's ochtends... 
 what a beauty! 

Al sinds ik een klein meisje was wandel ik en kom ik in de bergen. Mijn vader nam mij mee wandelen en liet mij ervaren wat een helende kracht er schuilt in wandelen. Deze helende werking vind ik nog sterker wanneer ik wandel in de bergen. Mijn eerste 'echte' bergbeklimming was in september 2012, de beklimming van de Mont Blanc. Wow, wat een ervaring, wat een kracht voelde ik uit die berg komen. Het was een intens bizarre ervaring, ik voelde me enerzijds zo nietig en klein, maar tegelijkertijd ook zo één met mijn omgeving. Ik ervoer zo'n sterk gevoel van rust en sereniteit en ik kan mij nog herinneren bij mijzelf te denken "als ik nu doodga dan ben ik precies op de juiste plek".

| "als ik nu doodga ben ik op precies de juiste plek”

Gelukkig ben ik niet doodgegaan, het leven is veel te mooi en er zijn nog veel te veel bergen die ik wil beklimmen en wil bewandelen. Zo trok ik in 2014 met een gids het Bernina gebergte van Zwitserland in, een soort mini-expeditie van een week. Dit was een behoorlijk zware en intense tocht. Niet alleen was het weer uitermate slecht, ook op emotioneel vlak had ik het zwaar. De bergen lieten mij zien dat het leven niet altijd 'sunshine and happiness' is maar dat het flink kan stormen, grijs en grauw kan zijn en het is aan mij hoe ik mij hiertoe verhoud.

Na deze tocht heb ik met mijn vader en dierbare vriendin Arja Mount Kenia in Afrika beklommen en het jaar erop alleen met mijn vader Mount Meru. Beide prachtige bergen en voor mij een intens geluk om weer die enorme kracht van de bergen te mogen voelen. De liefde voor de bergen zit bij mij dan ook zo diep dat wanneer ik aan mijzelf vraag "waar heb ik echt behoefte aan?" ik altijd op de bergen uitkom.

| “durf jij jezelf deze vraag te stellen, stil te zijn
  en te luisteren naar het antwoord?”

Stel jij jezelf deze vraag ook wel eens? Waar je écht behoefte aan hebt? Durf jij jezelf deze vraag te stellen, stil te zijn en te luisteren naar het antwoord? Ik heb er best een tijdje over gedaan om mijzelf deze vraag te durven stellen en echt te luisteren naar het antwoord...Maar nu ik weet dat ik deze vraag mag stellen en dat, wanneer ik ernaar luister en er vervolgens ook naar handel, ik een heel gelukkig mens ben.

 laat een opmerking achter 

over mij

Benieuwd naar mijn visie, missie en naar wat ik voor jou kan betekenen? 

meditatie

Meditatie is een eeuwenoude techniek om jezelf beter te leren kennen. Krijg meer rust, kalmte en helderheid.

agenda

Houd de agenda in de gaten om op de hoogte te blijven van de volwassen mindfulness trainingen en losse meditatie sessies.

Neem vrijblijvend contact met mij op:

Eva Kam
mindfulness en meditatie

Derde Kostverlorenkade 1H
1054 TN Amsterdam

+31(0) 6 23 90 92 99
info@evakam.nl

KvK: 71764178

BTW-ID: NL002047794B24