25 jun 2018 | 3 min lezen                                                                                

Mediteren op Schiphol                            

Na de stress en drukte van paspoort check, tassen controle en fouilleren eventjes rust...

Schiphol

Mediteren op Schiphol!

| "Waar kan ik eventjes rustig op adem komen?”

Ik vond vliegen altijd heerlijk. Het gevoel van op reis gaan, een nieuwe bestemming tegemoet (of een bekende bestemming) en dan uitgebreid de tijd nemen op Schiphol. Lekker beetje rond wandelen, boekje of krantje lezen, bakkie erbij, geen haast, geen stress...

Tegenwoordig merk ik dat ik vliegen minder aangenaam vind. Waarom? Omdat het overvol is op Schiphol. En het is niet alleen overvol, de controles (tassen controle, fouilleren et cetera) zijn door alle aanslagen zo extreem geworden dat het gevoel van vrijheid en lekker rustig op reis gaan voor mij sterk zijn afgenomen. Ik merk zelfs dat ik er een beetje gestresst en onrustig van word. Al die mensen, rijen vol, pppfffff waar kan ik eventjes rustig op adem komen?

De eerste keer dat ik bovenstaand bordje tegenkwam was drie jaar geleden toen ik naar Kenia vloog om mijn zusje Margot te bezoeken. Ik was al vroeg uit de veren (uurtje of 5) en had er al een flinke 'tocht' opzitten; naar schiphol met de trein, tas inchecken, gefouilleerd worden, naar de gate lopen. En toen zag ik dit bordje 'meditation centre'. Wat cool! Precies waar ik behoefte aan had! Dus in plaats van direct naar mijn gate te lopen en daar gaan zitten wachten totdat ik het vliegtuig in zou mogen, liep ik naar het mediation centre.

Daar trof ik een stille ruimte aan, weg van alle mensen en drukte. Een bordje begroette mij en heette mij welkom met daarop wat 'regels' (iedereen is welkom, ongeachte welke religie, gelieve de stilte te respecteren). Er waren meditatie kussentjes, maar ook de koran en de bijbel om te lezen en stoelen om op te zitten. Jeetje, wat een verademing, zo fijn. Ik pakte een kussentje en plaatste mijzelf in de ruimte. In de ruimte was ook nog een man die stilletjes een gebed aan het houden was. Ik ging zitten, zette zachtjes mijn timer voor 30 minuten op mijn telefoon en sloot mijn ogen.

| “ik opende mijn ogen en voelde hoe diep
  mijn ademhaling was geworden”

Na 30 minuten ging zachtjes mijn timer af, ik opende mijn ogen en voelde hoe diep mijn ademhaling was geworden. Ik was weer tot rust gekomen na alle hectiek van vroeg op, trein, inchecken, mensen om mij heen, fouilleren, nog meer mensen, drukte en geluiden. Wat was dit fijn. Ik stond rustig op, legde mijn kussentje terug en liep met een brede glimlach de ruimte uit en betrad weer het drukke leven op Schiphol. Maar nu met een licht en helder hoofd, rustige ademhaling en een heel relaxt gevoel in mijn lichaam.

Laatst vloog ik naar Londen. Ik had al een lange tijd niet meer gevlogen, maar ook nu weer, na alle hectiek van vroeg op staan, trein in, fouilleren, mensen et cetera, voelde ik mij onrustig en gestresst. Gelukkig zag ik daar weer het voor mij bekende bordje met 'meditation centre' erop! Hup, naar de ruimte, de stilte in. 30 minuutjes laten, rust en helderheid in mijn hoofd en lichaam. Dank je wel Schiphol voor deze fijne ruimte om eventjes op adem te kunnen komen tussen alle hectiek en drukte door die vliegen met zich meebrengt!

Herken jij bij jezelf wanneer je gestresst of onrustig bent? Zo ja, waar voel je dat in je lijf? En ben jij weleens het bordje #meditationcentre op #Schiphol tegengekomen? Mocht je het bordje tegenkomen dan nodig ik je uit om het zeker even uit te checken!

 laat een opmerking achter 

over mij

Benieuwd naar mijn visie, missie en naar wat ik voor jou kan betekenen? 

meditatie

Meditatie is een eeuwenoude techniek om jezelf beter te leren kennen. Krijg meer rust, kalmte en helderheid.

agenda

Houd de agenda in de gaten om op de hoogte te blijven van de volwassen mindfulness trainingen en losse meditatie sessies.

Neem vrijblijvend contact met mij op:

Eva Kam
mindfulness en meditatie

Derde Kostverlorenkade 1H
1054 TN Amsterdam

+31(0) 6 23 90 92 99
info@evakam.nl

KvK: 71764178

BTW-ID: NL002047794B24